MŠ Pampeliška

Informace pro rodiče

(21. 11. 2022)

Čtěte celé !!!

 

Zimní provoz šatny

 

Není v kapacitě šatny sušit všechno mokré oblečení !

 

Pro kombinézy jsou zde ramínka na tyčích a pro boty rohožky u topení.

 

Na rukavice a punčochy není místo !

Rukavice nejlépe na gumičce v kombinéze - tam uschnou.

 

Je proto nezbytné, aby zde děti měly náhradní rukavice a punčochy a aby jste  každý den vzali mokré oblečení usušit domů !!!

 

Se vším oblečením na sebe děti seznamte, aby si je poznaly (včetně bot) a vše řádně podepište !!! Zvášť malé děti si své oblečení nepoznají !!! Doopravdy!!!

 

Děkujeme, že pomáháte udržovat naší šatnu pěknou a uklizenou.

Apelujeme na rodiče malých dětí, aby VŠE PODEPSALI !!! Zvlášť malé děti jsou v šatně už unavené a zmatené, nejsou schopné se soustředit na to, co dělat, na tož pak na to, jestli je věc jejich nebo ne, zvlášť, když není podepsaná. Může se tak klidně stát, že paní učitelka navlékne nepromokavé věci na jiné dítě a vaše dítko půjde ven pouze v tepláčcích, protože věc nebyla podepsaná, ležela na zemi, paní učitelka zrovna stála zády, když si ji vaše dítko vytáhlo z přihrádky, hodilo na zem a tím pro něj celé soustředění na věc skončilo. Cizí dítko kývne paní učitelce na to, že věc je jeho, i když má někde na sušáku svoje nepodepsané věci, protože už je také unavené a situace skončí nepříznivě pro vaše dítě :-( Nedovedete si představit, k jakým situacím se někdy dostaneme. Důrazně vás žádáme o spolupráci. Oblékání celé třídy se tak protáhne na 30 minut a to už můžou být některé děti navlečené od hlavy k patě a zpocené čekat, než se ostatní obléknou, což by se asi nelíbilo nejedné mamince, aby šlo dítko ven zpocené. Je to v zájmu vašich dětí, aby celé oblékání probíhalo v klidu a co nejrychleji, nemluvě o tom, že vaše děti by všeho měly být schopny úplně samy. Nezapomínejte také na vaši roli vychovatele a děti celému systému oblíkání postupně učte. U nás u oblékání pomáhá, každý kdo má ruce a přesto nejsme za současného stavu schopny pracovat plynule, protože řešíme, na koho vlastně ty nepodepsané věci navléknout, či obout, když tu máme tolik neoblečených dětí.

Neberte to ve zlém :-) ,  děkujeme za pochopení

Kolektiv MŠ Pampeliška

Zpět